Астън Вила се класира за 1/2-финалите в Лигатата на конференциите след

...
Астън Вила се класира за 1/2-финалите в Лигатата на конференциите след
Коментари Харесай

Астън Вила оцеля дузпи в Лил и продължава европейския си поход

Астън Вила се класира за 1/2-финалите в Лигатата на конференциите след трагичен ревнш срещу Лил. Французите спечелиха срещата с 2:1 и изравниха общия резултат - 3:3. Юсуф Язъджъ откри резултата в 15-ата минута, а Бенжамен Андре удвои в 67-ата минута. Мати Кеш означи гола за гостите в 87-ата минута. Двата тима не си означиха гол в продълженията и се стигна до дузпи. При тях в воин за гостите се трансформира Емилиано Мартинес, който избави два от ударите от бялата точка.

Домакините започнаха интензивно и бързо започнаха да основават обстановки пред Емилиано Мартинес. В шестата минута двама играчи на Лил не съумяха да засекат топката и отбраната на бирмингамци съумя да почисти. Малко по-късно вратарят на гостите трябваше да се оправя с удар на Гудмундсон, а незабавно по-късно Джонатан Дейвид стреля над вратата.

Добрата игра на Лил докара до гол в 15-ата минута. Гудмундсон бе изведен отляво и той чудесно откри Язъджъ, който с акуратен удар не остави шансове на Мартинес. След попадението французите продължиха да преобладават. Те бяха доста покрай второ попадение в 25-ата минута. Тогава след центриране от фал Андре отклони топката с глава и кълбото се удари в лицето на вратаря. Аржентинец направи доста значимо избавяне, само че имаше и шанс.

Второто полувреме стартира със страхотна опция за домакините. След неточност на Тилеманс Харалдсон излезе на прелестна позиция, само че стреля около вратата. Астън Вила не успяваше да затрудни изключително противника си, само че в 56-ата минута стигна до първата си добра опция. Макгин откри Кеш в наказателното поле. Той стреля мощно, само че над вратата.

Лил продължаваше да е по-опасният тим, макар че играеше малко по-предпазливо след почивката. Французите създаваха проблеми на бирмингамци от статични положения и след едно от тях падна втори гол. След ъглов удар капитанът Бенжамен Андре засече топката с глава и направи резултата 2:0, което означаваше преднина в общия резултат.

Тимът на Емери знаеше, че няма избор с изключение на да нападна, само че стартира да го прави сполучливо чак 10 минути преди края. Гостите стигнаха до две положения едно след друго. В 82-ата минута Шевалие отрази удар на Кеш, като това бе първият изстрел в очертанията на вратата за Вила. Секунди по-късно вратарят на Лил се оправи чудесно и с удар на резервата Леон Бейли.

Шевалие обаче сбърка съдбовно три минути преди края на постоянното време. Той улови топката след едно центриране, само че при рухването изпусна коженото кълбо след конфликт със своя съотборник Бенталеб. Топката стигна до Кеш и той я насочи към опразнената мрежа.

В продълженията нов гол не падна и се стигна до дузпи. За гостите от Бирмингам точни от бялата точка бяха Юри Тилеманс, Оли Уоткинс, Мат Кеш и Дъглас Луис, а единствения пропуск направи Леон Бейли, чийто удар бе избавен от вратаря на домакините Шевалие. За Лил реализираха Джонатан Дейвид, Анхел Гомес и Реми Кабеля, а Емилиано Мартинес избави ударите на Набил Бенталеб и Бенжамен Андре, като по този метод обезпечи на Астън Вила място в идната фаза.
 Астън Вила - Лил 2:1 в мач от Лига на конференциите
Астън Вила - Лил 2:1 в мач от Лига на конференциите

Виежте повече
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР